Kun je als beginner CrossFit doen?

Is CrossFit iets voor mij? Ik heb geen ervaring met CrossFit. Ik heb nog nooit met een barbell gewerkt. Vragen die ik vaker heb gehoord als coach.

Kortgezegd: ja, CrossFit is voor JOU!

Ten eerste, wat jij op Youtube heb gezien qua CrossFit zal je ongetwijfeld doen twijfelen of je geschikt bent om te gaan CrossFitten. Wat jij op die beelden ziet zijn competitieve atleten (die 6 dagen in de week, 3x per dag trainen) die CrossFit beoefenen als sport. Wij beoefenen Crossfit als bewegingsvorm. De meeste van ons hebben een full time baan, een gezin, wellicht kinderen en soms weinig tijd.

Het CrossFit programma is zo ontwikkeld dat het perfect te schalen is naar elk gewenst niveau, onafhankelijk van je getraind- of ongetraindheid. Bij CrossFit traint iedereen dezelfde technieken en bewegingen. Alleen de uitvoering, weerstand en intensiteit van trainen wordt individueel aangepast. Een betere power, kracht, conditie & uithoudingsvermogen, flexibiliteit, snelheid, coördinatie, beweeglijkheid, balans en nauwkeurigheid zijn even belangrijk voor de gevorderde-  als voor de beginnende atleten.

Methodes die een optimale prikkel creëren voor onze atleten, geven jou dezelfde optimale prikkel. Uiteraard kunnen ongetrainde personen in vergelijking met een atleet bijvoorbeeld niet met eenzelfde weerstand kniebuigingen (squat) maken, maar beide personen moeten wel degelijk kunnen squatten.

"You don't have to be fit to start, but you have to start to be fit"

© 2020 ArenaGym
VA Keurmerksbb-beeldmerk
Locatie & contact
ArenaGym ligt in het zakendistrict Amstel lll. Parkeren is mogelijk op ons eigen parkeerterrein.
KARSP Toren Noord:
Karspeldreef 4a, 1101 CJ Amsterdam
KARSP Toren Zuid: 
Bullewijkpad 3a, 1101 CB Amsterdam
020 261 44 92
info@arenagym.nl
phone-squareenvelopemap linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram