arenagym biedt per 1 juli officieel CrossFit aan

Is CrossFit iets voor mij?

JA, CrossFit is voor jou! Het mooie van CrossFit is dat het programma zo ontwikkeld is dat het perfect te schalen is naar elk gewenst niveau, onafhankelijk van je getraind- en ongetraindheid. Hierbij worden de uitvoering, weerstand en intensiteit van trainen individueel aangepast. CrossFit heeft een prachtige visie neergezet met een sterke methodologie om wereldwijd iedereen van jong tot oud (en bejaard) aan het bewegen te krijgen. En meer; want ook voor veel mensen die normale fitness ‘’saai’’ vonden hebben in CrossFit hun nieuwe motivatie en uitdaging gevonden.

En daar ga je. Samen met je CrossFit vrienden ga je aan de slag met de Workout Of The Day (WOD). Na een uitgebreide warming-up en uitleg over de workout, opgesteld door de CrossFit opgeleide trainer Adrian (Fubu) hoor je 3, 2, 1,.. GO!

CrossFit workouts zijn constant wisselende workouts onder hoge intensiteit. De ene keer moet je 20 minuten zoveel mogelijk rondes maken van een x aantal oefeningen (AMRAP) en de andere keer ga je aan de slag met snatches of clean en jerks waarbij het accent ligt op techniek verbetering en sterker worden. Kijk ook niet gek op als een workout soms alleen maar bestaat uit rennen of roeien want het doel is om je lichaam voor te bereiden op het onverwachte. Op deze manier trainen zorgt ervoor dat je op een hele allround manier fit wordt in alle energiesystemen en verbetert in alle 10 fysieke eigenschappen: cardiovasculair vermogen, uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit, power, snelheid, coördinatie, beweeglijkheid, balans en nauwkeurigheid. 

Afijn, nu weet je wat CrossFit is. Maar waarom dit artikel? En biedt arenagym ook CrossFit aan?

Heel doelbewust zijn wij 5 jaar geleden gestart met het geven van workouts in groepen welke op CrossFit waren geïnspireerd zonder een echte officiële CrossFit affiliate te zijn. Veilige en functionele workouts voor ieder niveau welke wij strength & conditioning workouts noemde.

Tot nu, want met de komst van onze nieuwe (grotere) locatie vanaf januari en de komst van Fubu (de CrossFit trainer) hadden wij besloten om een officiële CrossFit affiliate te worden, echter met de huidige ontwikkellingen binnen CrossFit headquarters zetten wij onze CrossFit affiliate plannen on hold. Wij houden de ontwikkellingen bij en hopen op een positieven en inspirerende uitkomst.

Wij staan achter gelijkheid in elke vorm. Respect en gelijkheid zijn onder andere onze kernwaarden. Sport was en is altijd nog het medium om nader tot elkaar te komen, om samen voor en met elkaar te strijden.

Bij ons is iedereen welkom, ongeacht jouw geaardheid, fitheid, afkomst en leeftijd.

Maar gaan jullie dan dus geen CrossFit aanbieden? Ja, zeker wel! Met de komst van Fubu gaan we echte CrossFit aanbieden, zonder officiële affiliate te zijn, net zoals vele andere CrossFit boxen over de hele wereld.

© 2020 ArenaGym
Locatie & contact
ArenaGym ligt in het zakendistrict Amstel lll. Parkeren is mogelijk op ons eigen parkeerterrein.
Lemelerbergweg 32, 1101AH Amsterdam
020 261 44 92
info@arenagym.nl
phone-squareenvelopemap linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram